B1 - angol névelős feladat - (akár) ki is nyomtathatod!

Névelős teszt

Kicsit végre lehűltek a kedélyek, az eső is csepereg. Mit lehet ilyenkor tenni? Gyakoroljunk egy kis angolt! A feladatok menüpontban mától kezdve folyamatosan kerülnek feltöltésre az új anyagok. Többnyire online formában, azaz rögtön megoldható feladatokkal várunk, de gondoltunk azokra is, akik inkább kinyomtatnának párat és nem a monitor előtt oldanák meg. Szóval nyomtatható és online gyakorlatokat is találsz kedvedre!

Mivel ma vasárnap van, legyen a lazításé a főszerep!

Hogyan tanuljunk angolt filmekből?

Mivel ma vasárnap van, legyen a lazításé a főszerep! Viszont miért ne kötnénk össze a kellemest a hasznossal?! A filmeket, sorozatokat mindenki szereti. Ki mondta, hogy ezekből nem lehet tanulni?

A1 - Hallgatási gyakorlat - öt egyszerű angol mondat

"Magnóhallgatás"

Megérkezett az első hallgatás utáni szövegértéses feladatunk az Angolingo.hu weboldalunkon! Nagyon fontos, hogy minden lehetőséget megragadjunk a gyakorlásra de ne feledjük a halláskészség fejlesztését sem! Ezek a feladatok egyszerre szolgálhatnak kiejtési gyakorlatként és hallgatási feladatként. Minden szinten különböző tulajdonságú és nehézségű feladatokat készítünk.

Angol haladó - C1 - Frazális igék - Phrasal Verbs

A Közös Európai Nyelvi Referenciakeret felsőfokú C1-es, azaz haladó szintű nyelvhasználóról a következő mondható el:

Folyamatosan és gördülékenyen fejezi ki magát, ritkán keresi a szavakat és kifejezéseket. A nyelvet könnyeden és hatékonyan használja a különböző társadalmi és szakmai kapcsolatokban. Gondolatait, véleményét pontosan ki tudja fejteni; hozzászólásait a beszélőtársakéhoz tudja kapcsolni. Világosan és részletesen tud leírni bonyolult dolgokat úgy, hogy más kapcsolódó témaköröket is bevon, egyes elemeket részletez, és mondanivalóját megfelelően fejezi be.

Bemelegítésként pedig következzen néhány angol frazális ige!

Angol középszint - B1 - Melléknevek összehasonlítása

Adjectives - melléknevek

Mai középszíntű leckénk a melléknevek összehasonlítása lesz. Ha két (vagy több) személyt vagy tárgyat szeretnénk összehasonlítani, mindenképpen hasznos elolvasni mai anyagunkat! Például ha azt szeretném elmondani, hogy ma nincs olyan meleg, mint tegnap volt, akkor ezt használom. Sajnos ez nem igaz, kiakadtak a hőmérők, áll a levegő, mindenki a hűvöst keresi. De ha már nem a strandon vagy, használd ki az alkalmat egy kis angolozásra!

Angol alapszint - A2 - Rendhagyó többes számú főnevek

Irregular plural forms

Angol alapszint - A2 szint - A második lecke az angol főnevek többes számáról fog szólni, építve a tegnapi leckére. Ma a szabályostól eltérő, azaz rendhagyó többes számú főnevekkel fogunk foglalkozni. Mobilról, tablet-ről is elérhető, így utazás közben is meg tudod tanulni!

Csinos, gyors, fiatal, lassú - nélkülözhetetlen angol melléknevek

Adjectives

Itt is van a második szókincsfejlesztő angol lecke kezdőknek. Pár perc az egész, de nagyon hasznos! (hasznos = useful) A két videóban képekkel és hanganyaggal együtt láthatod az új szavakat, amik ezúttal melléknevek. Gyakorold a kiejtést, aztán a két táblázat segítségével tanuld meg az új szavakat!

To BE, or not to BE - az angol létige

Angol létige - To be

Itt is van a második angol nyelvlecke kezdőknek. Öt percnél garantáltan nem hosszabb ez sem, viszont annál hasznosabb! Most az angol létigéről fogunk megtudni sok hasznos információt. Segítségével már rövid mondatokat tudunk majd képezni. Mellékelt hanganyag és videó is van ebben a leckében, hogy gyakorold a kiejtést is! Vágjunk bele! Tovább a "Az angol létige és tudnivalói" leckére!

Személyes névmások angolul

Personal pronouns in English

Megérkezett az első angol nyelvlecke a teljesen kezdőknek. A legelejétől kezdjük az angolt, apró részleteket fogunk egy-egy leckében megtanulni. Olyan kicsi egységekre bontjuk le, hogy pár percnél ne vegyen többet igénybe annak az elolvasása, megértése. A nyelvtani magyarázat után pedig pár perc alatt be is gyakorolhatod a megtanult dolgokat. Az első leckében az angol személyes névmásokról fogunk tanulni. Megnézzük, hogy miért van kulcsszerepük az angol nyelvben, megtanuljuk, hogy miben különbözik a magyartól.

Képes teszt online - színek angolul - colours in English

Kék, piros, zöld...

Megérkezett a harmadik feladat az Angolingo.hu© oldalára. A színeket fogjuk megtanulni angolul ennek a játéknak a segítségével. Több színt fogsz látni kép formájában. Neked kell rábökni a megfelelőre. Mától a mobilodon is elérhető az oldal. Fontos számunkra, hogy bárhonnan és bármikor elérd az Angolingo.hu-t. Tanulj utazás közben! A buszon, a metrón, a vonaton! Hasznosítsd az üresjáratokat! Hidd el, a sok kicsi sokra megy. Vágjunk bele!

Feleletválasztós teszt angolul

Online kvíz angolul

Megérkezett a második feladat az Angolingo.hu© oldalára. Ebben a feleletválasztós tesztben több állítás közül kell kiválasztanod a helyes választ. Általában tíz kérdés található egy ilyen tesztben. A végén százalékos eredményt kapsz. Utána vagy újra kitöltöd, vagy megtekintheted a helyes válaszokat is. Mától a mobilodon is elérhető az oldal. Fontos számunkra, hogy bárhonnan és bármikor elérd az Angolingo.hu-t. Tanulj utazás közben! A buszon, a metrón, a vonaton! Hasznosítsd az üresjáratokat! Hidd el, a sok kicsi sokra megy. Vágjunk bele! Kitöltöm a tesztet!

Játékos országismereti teszt angolul

Országos kvíz

Megérkezett az első feladat az Angolingo.hu© oldalára. Ebben a kvízben összesen annyi a dolgod, hogy helyesen válaszolsz a megadott kérdésekre. Minden válasz után megtudod, hogy helyes volt-e, illetve a végén kapsz egy összesítést. A helyes válaszok alapján pedig ajánlunk egy leckét. Vágjunk bele! Kitöltöm a tesztet!

Hogyan használjuk az Angolingo.hu-t?

Az Angolingo.hu oldalon szintekre bontva érheted majd el a tudásodnak legmegfelelőbb tananyagokat! A teljesen kezdőtől a középszinten át a felsőfokig találsz tanulnivalót! A különböző szinteket a könnyebb tájékozódás érdekében a fenti menüpontokkal érheted el.

Ha nem tudod, milyen szinten állsz angolból, kattints ide és tölts ki pár angolos tesztet online!

May the power be with you! - Az erő legyen veled!

Hamarosan elindul az Angolingo.hu!

Elkezdődött egy új korszak! A nyelvtanítás, nyelvtanulás új fejezete! Ezen az oldalon megismerkedhettek az angol nyelvvel, gyakorló feladatokkal fejleszthetitek a már meglévő tudásotokat, új anyagokkal ismerkedhettek meg. Oldalunkon angoltanárok magyarázatait olvashatjátok, nyelvtanárok által elkészített feladatokon gyakorolhatjátok a nyelvi szerkezeteket, mindezt teljesen INGYEN! Az Angolingo csapata soha nem fog pénzt kérni a tudásért! Nem lesz regisztrációhoz kötve a tanulás. Vállaljuk, hogy mindenki számára lehetőséget nyújtunk a fejlődésre, az angol nyelv elsajátítására kezdőtől a felsőfokig. Az Angolingo.hu© célja, hogy emészthetően kis egységekre tagolja az angol nyelvet, így napról napra haladva folyamatosan fejleszthetjük angolunkat. Minden nyelvtani egység magyarázattal kezdődik majd gyakorló feladatokkal végződik, hogy rögzülni tudjon. A magyarázatokat és a gyakorlatokat okleveles angoltanárok készítik, figyelve a nyelvi sajátosságokra.

Első I Előző I 1 I 2 I 3 I 4 I 5 I 6 I 7 I 8 I 9 I 10 I 11 I 12 I 13 I 14 I 15 I 16 I 17 I 18 I 19 I 20 I 21 I 22 I 23 I Következő I Utolsó

 

 Angolingo.hu