Loading

Angol haladó - C1 - Divorces and breakups - avagy jobbá váljunk, ne el!

Házasságtörés, függőségek...

Ha tönkremegy a házasság, sokan automatikusan válásra gondolnak. Alábbi cikkünk megoldást kínál a 10 leggyakoribb válóokra. Egy amerikai felmérés eredménye tanít meg nekünk sok hasznos tudnivalót a témáról, felsőfokú kifejezésekkel. C1 vizsgákon szinte kötelező, de egyre több az átfedés C1 és B2 között, tehát erősen ajánlott. A végén tesztelhetsz is!

Angol kezdő - A1 - Nyelvtan - Országok és nemzetiségek

A világ nagy!

Tanuljuk meg ma az országokat és a népek neveit angolul! Aztán rögtön készíthetjük is a listát, hogy hova szeretnénk elmenni! Ha angolul tanultok, nagyban növelitek az esélyeteket rá!

Folyamatos jelenes feladat mindenkinek!

Folyamatos jelen online

Oldalunkon naponta új tartalommal jelentkezünk! Új anyagokkal, új ismeretekkel, új online feladatokkal, tesztekkel! Ma a folyamatos jelent gyakoroljuk!

Angol kezdő - A1 - Nyelvtan - Birtokos jelzők

Az én házam, az én váram!

Minden leckével több tudást szerzünk meg. Minden tudás érték, minden tudás pénz! Az Angolingo.hu csapata tulajdonképpen pénzt ad ingyen!

Angol közép B2 - Vocabulary - Types of teachers

Angolórára jöttem!

Vajon Komár László (RIP) milyen tanárt képzelhetett el, amikor ezt énekelte? Cikkünk a B2-C1 vizsgák egyik rémálmát, a szigorú-elnéző tanár kérdését tárgyalja sok hasznos kifejezéssel, és a végén teszttel!

Angol alapszint - A2 - Ige + s végződés

Ragozás az angolban?

Az angol könnyű, mert nincs ragozás benne! Kivéve egyet: az egyszerű jelen időben az első szám harmadik személynél az ige 's' végződést kap. Egyszerű, mégis sokszor lemarad, bizonytalanok vagyunk. Ennek mától vége!

Álláskeresés felsőfokon - motivációs levél A-tól Z-ig

Motivációs levél angolul?

Állást keresni könnyű, találni már nehezebb tud lenni. Mi most a kezedbe adjuk a kulcsot: tanulj meg írásunk segítségével minőségi angol jelentkező levelet írni. Nem csak álláskeresőknek, vizsgákon is szükséges!

Angol kezdő - A1 - zöldségek - szótanulás

Ma megtanulunk pár zöldséget! Bár, egyesek szerint a paradicsom nem is zöldség!

Kezdő szókincsfejlesztő rovatunkban már találkozhattál gyümölcsös leckével. Az angol azt mondja, ha két dolog nagyon hasonlít egymásra, hogy : like two peas in a pod. Mint két borsószem...

A2 - Hallgatási gyakorlat teszttel

Halljuk meg a lényeget! Füleljünk és koncentráljunk!

Ne adjuk fel többszöri próbálkozás után se! Ez egy tanulható dolog!

Hajrá! Tovább "A fókás hallgatási feladat" leckére!

7 tipp a hallott szövegértési készség fejlesztésére!

Hét tipp - hogy értő legyen a hallgatásunk!

Nehezen "hallasz ki" szavakat, mondatokat a beszélgetés során? A magnóhallgatási feladat egy agyrém az iskolában? Szinte nem is gyakoroljátok? Ne habozz! Olvass tovább!

Az államalapítás ünnepe - szókincs A2

Az államalapítás ünnepe valamint az A2 szintű szókincsfejlesztés az ünnepi ajánlatunk!!

Csak tudj meg pár fontos infót az ünnepről, közben pedig pár új szót angolul! Öt percnél nem több az egész teszttel együtt!

A folyamatos jelennel folytatjuk

Tanuljuk meg a folyamatos jelen igeidőt!

Igeidőket taglaló sorozatunk következő darabja ezúttal a present continuous igeidő alapjait csontozza ki. Eláruljuk, hogy néz ki, és mit szokott csinálni, hogy könnyen felismerjük innentől!

Angol közép B2 - Vocabulary - Home office

Megszépít a távolság?

A távmunka távolról rendkívül kecsegtetőnek tűnik, hiszen nem igényel koránkelést, utazgatást, készülődést. Belülről azonban már távolról nem biztos, hogy ilyen kecsegtető a helyzet. Közép- és felsőfokon azonban elvárják a témát, amiről itt olvashatsz bővebben.

Egyszerű jelenes feladat kezdőknek!

Ez az online feladat kezdőknek szól!

Ha nem vagy már kezdő, de tetszik az oldal, segíts abban, hogy más is megismerhesse az Angolingo.hu munkásságát! Egy megosztás sokat jelent nekünk! Köszönjük!

Angol haladó - C1 - Addictions - Felsőfokú angol szókincs

Függőségek nélkül?

Mindannyian függünk valamitől, de sajnos sokszor ez a függés erősen pusztító jelleget ölt, és nagyban elharapózik. Olyannyira, hogy már felsőfokú nyelvvizsgákon, és a valós életben is egyre több szó esik róla. Előzzük meg, oldjuk meg, a végén pedig teszteljünk!

Nem csak haladóknak.

Olvasás utáni szövegértés - Középszint B2

Egy izgalmas és rendkívül veszélyes útvonal Spanyolországban! Tudjátok, hogy melyik az?

Mai olvasási készséget (is) fejlesztő rovatunkból kiderül! Kiderül továbbá néhány új szó jelentése is, ha a tesztet is kitöltöd!

B2 - Hallgatási gyakorlat - Baby cubs in Hungary

A hetet kezdjük egy szuper aranyos feladattal!

Középszintű hallgatási gyakorlat nagyon cuki állatokkal és tesztelési lehetőséggel! Hajrá! Meghallgatom a mai "hangos cikket"!

Angol közép B2 - Vocabulary - City life

Menni vagy maradni?

Nem a kivándorlás gyakori dilemmája ennek a leckének a témája, ne essék félreértés. Bár hasonló nekirugaszkodás kell ahhoz is, ha valaki vidékről városba költözik. Kétrészes írásunk első része a városi élet fényeivel és árnyaival foglalkozik.

Tanuljunk meg több igét angolul! - A2 szókincs

Több, mint két tucat ige, valamint az ING-es alak gyakorlása a mai ajánlatunk!!

Ne feledjétek! Megtanulunk valamit, pihentetjük egy kicsit, később pedig rátanulunk! Így biztos tudásunk lesz hosszabb távon is!

Első I Előző I 1 I 2 I 3 I 4 I 5 I 6 I 7 I 8 I 9 I 10 I 11 I 12 I 13 I 14 I 15 I 16 I 17 I 18 I 19 I Következő I Utolsó

 

 Angolingo.hu