Loading

Hasznos párbeszédek angolul

Párbeszéd az orvosnál

Orvoshoz nem jó járni, de ha muszáj, elmulasztani sem tanácsos. Míg mi lassan kilábalunk az influenza-időszakból, ezt sajnos nem mondhatjuk el az angol szóbeli vizsgákról. A szituációs gyakorlatok kedvelt témája az orvossal való párbeszéd, és ebben óhajtunk most segíteni.

Angol videók felirattal

Tanuljunk angolt hírekből

Hoztunk egy érdekes, de rövid videót, hogy gyarapíthasd a szókincsedet! A videó szövegét el is olvashatod, a végén szószedet is van!

Could használata angolul

Modális segédige - COULD

Következzen egy modális segédige, a COULD! Nézzük meg példamondatokkal, hogy mikor használjuk! A leckében lehetőség van átismételni a CAN -ről atnultakat is!

Angol szókincs videóval

Koalás angolozás

Következzen egy ausztrál koaláról szóló rövid kis videó, a videóhoz a teljes szöveg, a szöveghez pedig a szólista. Szóval 3 az egyben!

Fontos angol igék

Igés keresztrejtvény

Folytatódik új sorozatunk, melyben a legfontosabb angol igékkel ismerkedünk meg! Egy-egy leckében tíz igét lehet kitalálni a leírás alapján.

Tell me about fashion

A divatról angolul

A divat mindig változik, de a szóbeli vizsgák nem feltétlen, és a divatról mindig kell beszélni. Nem is olyan egyszerű a téma, mint ahogyan gondoljuk! Ezért segítünk most a cikkben lévő ötletekkel.

A leggyakoribb főnevek angolul

Szókincs: főneves keresztrejtvény

Elkészült a legújabb sorozat első része! A leggyakrabban használt főneveket fogjuk megtanulni keresztrejtvény által!

Jó böngészést, jó szórakozást!

Citromos rozmaringos sült csirke recept képpel

Rosemary lemon roast chicken

Ma megtanuljuk, hogyan készítsünk Citromos rozmaringos sült csirkét néhány egyszerű lépésben.

Tanuljunk angolul főzés közben!

Tegyünk a derékfájdalom ellen

Angolozás egészségesen

Sok embernek fáj a háta, dereka különböző okok miatt. Ezért ma ne csak görnyedve tanuljunk a számítógép előtt, laptop alatt, hanem mozogjunk is!

Mai leckénkben olyan nyújtásokkal ismerkedhetsz meg angolul, amik megelőzik, megállítják a derékfájást! Tanulunk és teszünk az egészségünkért! Rendben?

The most important verbs in English

A legfontosabb angol igék PART 1

Elindítjuk legújabb sorozatunkat! A leggyakoribb angol igéket ismerhetitek meg magyarázatok által, keresztrejtvényben!

Tehát jöjjön az első rész! Hajrá!

Iron Maiden : Fear of the Dark lyrics

Dalszöveggel angolul

Ezt a mai zenés leckét azoknak ajánljuk, akik nem félnek nagyon a sötétben!

Egy kis szószedet segítségül! fear of the dark - a sötétségtől való félelem, strolling through the park - átsétálni a parkon, feel a little strange - furcsán érezni magát, to be a little anxious - kicsit idegesnek lenni, constant fear - állandó félelem, skin crawl - libabőr, take a look - megnéz, at the corner of the room - a szoba sarkában, someone is always there - valaki mindig van ott, be alone at night - egyedül lenni éjszaka, hear footsteps from behind - lépteket hallani hátulról, quicken up your pace - felgyorsítani a tempódat, maybe - talán, your mind is playing tricks - az elméd szórakozik veled, suddenly - hirtelen

Foglalkozások angolul

Kezdő keresztrejtvény online

Következik tíz foglalkozás meghatározással! Ajánlott szint: A2-B1

Ki tudtad találni mindet a segítség használata nélkül?

Why do we need free time acitivites?

active and passive leisure time

Gyakran nem csak a saját szabadidős szokásainkról kell vizsgákon beszélni, hanem arról is, miért fontos hasznosan tölteni a szabadidőnket. Ehhez adunk néhány tippet! Jó olvasást, ezekkel az ötletekkel hengerelni lehet a vizsgán majd!

Családtagos keresztrejtvény kezdőknek

A család tagjai szókincs

Reggeli előtt megint egy gyors keresztrejtvényt hoztunk! Témakör: család, rokonok Szint: Kezdő Idő: kb 3 perc

Hajrá!

Passive and active leisure time

Feküdni jó, vagy hegyet mászni? Tévére bambulni, vagy labdát kergetni? Mindenkinek mások az igényei, viszont vizsgán megkérdezik bármelyiket akkor is, ha az éppen nem szimpatikus. Ebben segítünk, hadd hüledezzenek a vizsgáztatók, hogy mennyit tudtok!

Angol keresztrejtvény kezdőknek

Kezdő szókincsű keresztrejtvény

Jó reggelt! Már sokan kértétek, íme hát a kifejezetten kezdőknek szóló keresztrejtvényünk! Ha tetszik, jelezzétek valahogyan, hogy máskor is csináljunk!

Például az angolingo.hu Facebook oldalán!

Newspapers and magazines

Újságok és magazinok

Közeleg az érettségik ideje! Ezért gyakrabban jelentkezünk olyan témával, ami a szóbeli vizsgára segít felkészülni. Do you read newspapers? Bulvár vagy komoly? Ha igen, ha nem a válasz erre a kérdésre, vizsgákon bőven kell róla beszélni. Ebben a cikkben egy mintafeleletet olvashattok, melyet kiválóan lehet használni, a szerkezetét pedig alkalmazni is más témákra. Jó olvasást, hajrá!

Keresztrejtvény haladóknak

Online keresztrejtvény

Jó reggelt! Induljon jól ez a hét is! Hoztunk is egy keresztrejtvényt rögtön. Főleg a haladóknak szól ez a kis poszt, mivel a meghatározás is angolul van. Ráadásul a szavak is a ritkábban használt kategóriába sorolhatóak. De nyugalom, csinálunk majd kezdő változatot is! Délutánra pedig a keresztrejtvényben előforduló szavakból várható egy újabb teszt! Hajrá!

Közepes nehézségű keresztrejtvény

Keresztrejtvény középszintre

Megjött a középszintre is egy keresztrejtvényünk! Itt a kitalálandó szavak nagyon gyakori, egyszerű szavak. Kezdőknek szótárazás kellhet hozzá! Hajrá!

Első I Előző I 1 I 2 I 3 I 4 I 5 I 6 I 7 I 8 I 9 I 10 I 11 I 12 I 13 I 14 I 15 I 16 I 17 I 18 I 19 I Következő I Utolsó

 

 Angolingo.hu