Loading

Will vagy going to feladatok online

Jövő idő, de melyik?

WILL vs. BE GOING TO

A jövők harca... Itt gyakorolhatod, hogy mennyire tudsz különbséget tenni ezen két jövő időre vonatkozó szerkezet között az angolban!

Angol kiejtési gyakorlat

'WR' kezdetű angol szavak kiejtése

Az újszülöttnek minden új! Mindenre rácsodálkozik. Csodálkozzunk rá mi is erre a kezdőknek (is) szánt kiejtési leckére!

Kedvenc könyvemről angolul...

My favourite book in English

Kedvenc könyv szóbeli - avagy tanuljunk könnyen és okosan sokat

Hányan szenvednek tételkidolgozás közben azzal, hogy kedvenc könyvükről szedjenek össze kínos mondatokat. Nyilván angol szakos főiskolai hallgatóknak ezt kell tenniük, de érettségire, nyelvvizsgára készülőknek van jobb megoldásunk. Tippek és mintaszöveg a cikkben, jó olvasást!

Az időjárás szókincse angolul

Tanuljunk új szavakat az időjárásról

What's the weather like today? Milyen az idő ma?

Kezdőknek szóló leckénkben most megtanuljuk az alap szavakat az időjárással kapcsolatban! 2 perc a lecke, 2 perc a teszt! Mobilon a buszra várva...

Hogyan írjunk, beszéljünk a nyaralásról angolul?

My most memorable holiday

Ha szóbeli tétel, akkor nyaralás!

Ugyanez órai fogalmazásokra is igaz! Hogy miért? Mert ez is abba a kategóriába tartozik, hogy annyira egyszerű, hogy át sem nézzük! Itt kezdődik a baj, mert onnantól elég nehézzé válhat! Ezt előzhetitek meg velünk, ha elolvassátok mintaszövegünket, és a tanácsokat, tippeket! Jó olvasást, és még jobb felkészülést!

Kedvenc évszakom, Magyarország éghajlata

My favourite season / The Climate of Hungary

A kedvenc évszakom - my favourite season

Középszintű érettségik gyakori témája, de előfordul középfokú nyelvvizsgákon is. Olyan egyszerű ez a téma, hogy gyakran nem is törődnek vele az emberek, emiatt pedig azonnal nehézzé válik! Ennek megyünk most elébe, teszt is van, hajrá!

Neked vannak titkaid angolul?

Másoknak is olyasmi titkaik vannak, mint nekem?

A következő cikkünkben a különböző emberi titkokkal foglalkozunk angolul, úgy, hogy még tanuljunk is belőle!

Szóval ne fogjuk vissza a természetes kíváncsiságunkat! You know! Everyone has a secret!

Cyber crimes - számítógépes bűncselekmények

A nagy testvér, és társai - online bűnözés

Jellemezni sem kívánjuk azokat az embereket, akikről a következő cikk szól. Hányan kattintanak rá jószívűen a sok pénzt ígérő spamre, szállnak hosszas vitákba álnéven szitkozódó kommentelőkkel, és hány gyerek nem mer iskolába menni, mert a szülők tudta nélkül közösségi oldalakon gúnyolják osztálytársai. Fontos az óvatosság, és az is, hogy B2 szinten alapvető a következő téma, melyhez teszt is van, hajrá!

Testedzés angolul

A testünket is edzeni kell, nem pusztán az elménket!

Egy kis szókincs a fitness világából! Ha nem tudod, hogy melyik gyakorlat hogy néz ki, már csak rá kell keresned Youtube-on! Edzés és tanulás egyszerre! Let's get it on!

Zenehallgatásos szóbeírós feladat!

Kezdő szóbeírós online feladat

Miért ne tanulnánk angolul a zene erejével?

Hallgassuk meg a Strangers in the Night című számot Frank Sinatra-tól, majd próbáljuk meg kitölteni a hiányzó szavakat!

Egy kis fordítási feladat kezdőknek

Fordítsunk egyszerű jelenben magyarról angolra

Egy kis fordítási feladat kezdőknek! Egyszerű jelen időben lévő mondatokat kell magyarról angolra fordítani! Csak betűket kell beírni, 2 perc az egész. Hajrá!

Felsőfokú angol kifejezések

A szerencsével kapcsolatos kifejezések

Ez a lecke a felsőfokú angolosoknak ajánlott leginkább. Megtanulunk néhány angol kifejezést a szerencsével kapcsolatban! Good Luck!

Múlt idők gyakorlása

Egyszerű múlt vs folyamatos múlt

Következzen egy gyors online teszt, hogy gyakoroljuk az eddig tanultakat. Ha ezt a tesztet sikeresen kitöltöd, biztos lehetsz benne, hogy felismered a folyamatos és az egyszerű múlt időt!

Boltok típusai - B2 szókincs

Hol is költjük a pénzünket - Types of shops

Szupermarketek, sarki zöldségesek, papírboltok. Olyan jól tudjuk őket magyarul, angolul meg rendre borsot törnek az ember orra alá. Ennek ezennel vége, innentől minden gyakori kereskedést meg tudunk majd nevezni, és még tesztelhetünk is! Hajrá!

Dislike gomb? - B1 szókincs

B1 szókincs - Lesz dislike gomb

Van olyan, aki már tegnap megtudta, hogy lesz-e dislike gomb a Facebook-on. Aki nem, annak most itt van hozzá szókincsfejlesztés videóval!

Szókincs a szteroidokról - C1

Felsőfokú téma: szteroidok - ellenérvek

Az alábbi cikk a téma ellenzőinek érveit gyűjti össze, mivel C1 szinten kötelező, de már emelt érettségin is kellett esszét írni belőle! Kox, dopping, szteroid, és még ki tudja, hány néven ismerik! Erő, izom, gyorsaság, fáradhatatlanság, de nincsen rózsa tövis nélkül! Van, akik szerint több a rózsa, de azért a többség a töviseket látja! A végén teszt, hajrá!

Szókincs a doppingolásról - C1

Felsőfokú téma: szteroidok - érvelés

Kox, dopping, szteroid, és még ki tudja, hány néven ismerik! Erő, izom, gyorsaság, fáradhatatlanság, de nincsen rózsa tövis nélkül! Van, akik szerint több a rózsa, de azért a többség a töviseket látja! Az alábbi cikk a téma támogatói érveit gyűjtik össze, mivel C1 szinten kötelező, de már emelt érettségin is kellett esszét írni belőle! A végén teszt, hajrá!

Új Facebook ikonok - olvasási feladat

Friss hírek és a Facebook

Gyakoroljuk az olvasás utáni szövegértést friss hírekkel! Ezúttal a Facebookról lesz szó! Teszteld le, hogy mennyire érted meg a szöveget! Hajrá!

Lakóhely bemutatása angolul

Where do you live? - Hol laksz?

Vizsgákon, órákon gyakran kell beszélni vagy írni a lakóhelyünkről! Ebben nyújtunk most segítséget. Elmagyarázzuk, hogyan érdemes felépíteni egy ilyen esszét vagy feleletet, és tippeket is adunk hasznos kifejezésekhez!

Első I Előző I 1 I 2 I 3 I 4 I 5 I 6 I 7 I 8 I 9 I 10 I 11 I 12 I 13 I 14 I 15 I 16 I 17 I 18 I 19 I Következő I Utolsó

 

 Angolingo.hu