Egy kis fordítási feladat kezdőknek

Fordítsunk egyszerű jelenben magyarról angolra

Egy kis fordítási feladat kezdőknek! Egyszerű jelen időben lévő mondatokat kell magyarról angolra fordítani! Csak betűket kell beírni, 2 perc az egész. Hajrá!

Felsőfokú angol kifejezések

A szerencsével kapcsolatos kifejezések

Ez a lecke a felsőfokú angolosoknak ajánlott leginkább. Megtanulunk néhány angol kifejezést a szerencsével kapcsolatban! Good Luck!

Múlt idők gyakorlása

Egyszerű múlt vs folyamatos múlt

Következzen egy gyors online teszt, hogy gyakoroljuk az eddig tanultakat. Ha ezt a tesztet sikeresen kitöltöd, biztos lehetsz benne, hogy felismered a folyamatos és az egyszerű múlt időt!

Boltok típusai - B2 szókincs

Hol is költjük a pénzünket - Types of shops

Szupermarketek, sarki zöldségesek, papírboltok. Olyan jól tudjuk őket magyarul, angolul meg rendre borsot törnek az ember orra alá. Ennek ezennel vége, innentől minden gyakori kereskedést meg tudunk majd nevezni, és még tesztelhetünk is! Hajrá!

Dislike gomb? - B1 szókincs

B1 szókincs - Lesz dislike gomb

Van olyan, aki már tegnap megtudta, hogy lesz-e dislike gomb a Facebook-on. Aki nem, annak most itt van hozzá szókincsfejlesztés videóval!

Szókincs a szteroidokról - C1

Felsőfokú téma: szteroidok - ellenérvek

Az alábbi cikk a téma ellenzőinek érveit gyűjti össze, mivel C1 szinten kötelező, de már emelt érettségin is kellett esszét írni belőle! Kox, dopping, szteroid, és még ki tudja, hány néven ismerik! Erő, izom, gyorsaság, fáradhatatlanság, de nincsen rózsa tövis nélkül! Van, akik szerint több a rózsa, de azért a többség a töviseket látja! A végén teszt, hajrá!

Szókincs a doppingolásról - C1

Felsőfokú téma: szteroidok - érvelés

Kox, dopping, szteroid, és még ki tudja, hány néven ismerik! Erő, izom, gyorsaság, fáradhatatlanság, de nincsen rózsa tövis nélkül! Van, akik szerint több a rózsa, de azért a többség a töviseket látja! Az alábbi cikk a téma támogatói érveit gyűjtik össze, mivel C1 szinten kötelező, de már emelt érettségin is kellett esszét írni belőle! A végén teszt, hajrá!

Új Facebook ikonok - olvasási feladat

Friss hírek és a Facebook

Gyakoroljuk az olvasás utáni szövegértést friss hírekkel! Ezúttal a Facebookról lesz szó! Teszteld le, hogy mennyire érted meg a szöveget! Hajrá!

Lakóhely bemutatása angolul

Where do you live? - Hol laksz?

Vizsgákon, órákon gyakran kell beszélni vagy írni a lakóhelyünkről! Ebben nyújtunk most segítséget. Elmagyarázzuk, hogyan érdemes felépíteni egy ilyen esszét vagy feleletet, és tippeket is adunk hasznos kifejezésekhez!

Hét angol szó kiejtéssel

Kiejtési feladat mindenkinek!

Íme hét angol szó, aminek a kiejtésével gyakran vagyunk gondban! Mindegyiket meg is hallgathatjuk, így megtanuljuk a helyes kiejtést!

Angol szókincs zenével

Styx - Boat on the River dalszöveg

Styx - Boat on the river... Nem mai zene, de ez még igazi zene! Igazi mondanivalóval, igazi dallamokkal és szókinccsel! Kezdőknek ajánljuk leginkább!

Angol szóbeli: vásárlás

Vásárlás és ami vele jár...

Szupermarket, kisbolt, pláza, meg ki tudja még, hol költünk, amennyit csak lehet, vagy éppen többet is! Érettségin, de nyelvvizsgán is tudni kell mesélni vásárlási szokásokról, termékekről, boltokról, és itt most megtanulhatjátok a lényeget! Sőt, még tesztelhettek is! Hajrá!

Angol kezdő A1 - Szókincs őszre

Szókincsfejlesztés következik az ősszel kapcsolatban!

Most pedig tanuljunk meg néhány új szót az ősszel kapcsolatban! Makk angolul? Madárijesztő, köd, költöző madarak?

Angol közép B2 - Vocabulary - Dress for Success

Sikerre hangolva - öltözködési tippek a munkahelyen

A siker első alapköve a kemény munka, de nem árt odafigyelni talán a külsőnkre sem! Az öltözködés B2 szinten már újabb magaslatokba ér, itt pedig hasznos kifejezéseket tanulhattok meg ehhez!

Közlekedési eszközök angolul

Vonat, busz, autó, vagy repülő?

Hogyha egyszer sok pénzem lesz..! De addig marad a vonat, busz és az autó.

Az összes közlekedési eszköznek van romantikája. Az előnyeik és a hátrányaik is olyanok, amikre garantáltan mosolyogva emlékszik vissza egyszer majd az ember. B2 szinten tudni kell mesélni róluk, ebben nyújtunk most segítséget! A végén teszt, hajrá!

Angol közép B2 - Vocabulary - Magyar oktatási rendszer

De nehéz az iskolatáska - A magyar iskolarendszer

Minden ország oktatási rendszere egyedi, a miénk is! Lássuk nagy vonalakban, hogyan is néz ki a magyar oktatás, ami B2 szinten alapvető téma! A végén teszt, hajrá!

Family members - A család tagjai angolul

Mutassuk be a családunkat!

Szókincsfejlesztő lecke kezdők számára! Tanuljuk meg a család felépítését angolul. A nagybátyám gyermeke az nekem kicsoda? Unokahúg? Vő?

Nyelvtani összehasonlítás - jelen idők

Nyelvtani teszt angolból

Te szereted a nyelvtant vagy nem? Sokan vannak, akik egyáltalán nem rajonganak a nyelvtani szabályokért, a többieknek pedig nagyon sokat segít a tanulásban!

Angol közép B2 - Vocabulary - All you need to know about fashion

A divat hatalma - Keep up with fashion

Nem sok ember képes szó nélkül elmenni a divat mellett. Van, aki rajong érte, van, aki izomból ellenzi, de semlegességet nem sok helyen vált ki. Nyelvvizsgákon, érettségiken is gyakran szóba kerül, és most segítünk, hogy ne legyen akadály ez a téma sem! A végén teszt, hajrá!

Első I Előző I 1 I 2 I 3 I 4 I 5 I 6 I 7 I 8 I 9 I 10 I 11 I 12 I 13 I 14 I 15 I 16 I 17 I 18 I 19 I 20 I 21 I 22 I 23 I Következő I Utolsó

 

 Angolingo.hu