A folyamatos jelennel folytatjuk

Tanuljuk meg a folyamatos jelen igeidőt!

Igeidőket taglaló sorozatunk következő darabja ezúttal a present continuous igeidő alapjait csontozza ki. Eláruljuk, hogy néz ki, és mit szokott csinálni, hogy könnyen felismerjük innentől!

Angol közép B2 - Vocabulary - Home office

Megszépít a távolság?

A távmunka távolról rendkívül kecsegtetőnek tűnik, hiszen nem igényel koránkelést, utazgatást, készülődést. Belülről azonban már távolról nem biztos, hogy ilyen kecsegtető a helyzet. Közép- és felsőfokon azonban elvárják a témát, amiről itt olvashatsz bővebben.

Egyszerű jelenes feladat kezdőknek!

Ez az online feladat kezdőknek szól!

Ha nem vagy már kezdő, de tetszik az oldal, segíts abban, hogy más is megismerhesse az Angolingo.hu munkásságát! Egy megosztás sokat jelent nekünk! Köszönjük!

Angol haladó - C1 - Addictions - Felsőfokú angol szókincs

Függőségek nélkül?

Mindannyian függünk valamitől, de sajnos sokszor ez a függés erősen pusztító jelleget ölt, és nagyban elharapózik. Olyannyira, hogy már felsőfokú nyelvvizsgákon, és a valós életben is egyre több szó esik róla. Előzzük meg, oldjuk meg, a végén pedig teszteljünk!

Nem csak haladóknak.

Olvasás utáni szövegértés - Középszint B2

Egy izgalmas és rendkívül veszélyes útvonal Spanyolországban! Tudjátok, hogy melyik az?

Mai olvasási készséget (is) fejlesztő rovatunkból kiderül! Kiderül továbbá néhány új szó jelentése is, ha a tesztet is kitöltöd!

B2 - Hallgatási gyakorlat - Baby cubs in Hungary

A hetet kezdjük egy szuper aranyos feladattal!

Középszintű hallgatási gyakorlat nagyon cuki állatokkal és tesztelési lehetőséggel! Hajrá! Meghallgatom a mai "hangos cikket"!

Angol közép B2 - Vocabulary - City life

Menni vagy maradni?

Nem a kivándorlás gyakori dilemmája ennek a leckének a témája, ne essék félreértés. Bár hasonló nekirugaszkodás kell ahhoz is, ha valaki vidékről városba költözik. Kétrészes írásunk első része a városi élet fényeivel és árnyaival foglalkozik.

Tanuljunk meg több igét angolul! - A2 szókincs

Több, mint két tucat ige, valamint az ING-es alak gyakorlása a mai ajánlatunk!!

Ne feledjétek! Megtanulunk valamit, pihentetjük egy kicsit, később pedig rátanulunk! Így biztos tudásunk lesz hosszabb távon is!

(S)írni csak a győztesnek szabad!

Írjunk angolul

Gyorsan tanulható, mégis sokan kihagyják, vagy az utolsó 3 napban kapkodják össze. Az íráskészség a vizsgák eléggé alulbecsült része, pedig sok múlik rajta, és a valós életben is rendkívül fontos.

Nyomtatható feladatsor - egyszerű jelen - B1

Tesztelni is egyszerű! - Present simple teszt első rész

Ha már beszéltünk az igeidő szabályairól, gondolkodásmódjáról, most jött el az ideje, hogy megnézzük, mit is tudunk! Nyomtatható formában megoldásokkal találhattok egy tesztet, de jönni fog még több is! Hajrá!

Az egyszerű jelenről máshogyan...

Árnyékból a fénybe - az egyszerű jelen színfalai mögött

Korábban már közöltünk egy szabályokat tartalmazó összegző írást, a present simple igeidővel kapcsolatban, most pedig megtudhatjátok, milyen gondolkodásmód is kapcsolódik az angol anyanyelvi beszélőknél ehhez az igeidőhöz.

Angol alapszint - A2 - Verb + ING

Ilyen forróságban meggondolja az ember, hogy melyik ruhadarabot veszi fel! Ma, ha teheted, inget se vegyél magadra!

Viszont az angol igéket öltöztessük fel, azaz tanuljuk meg az ING-es alak képzését!

Lájkolni nem csak a naponta frissülő tartalomért érdemes! Az új cikkekről mindig a Facebook-on értesülsz a leghamarabb!

Egyszerű jelen

Hogy tényleg egyszerű legyen (Present Simple).

Frissen induló igeidő rovatunkkal az általános, 12 igeidő okozta káoszban próbálunk rendet tenni. Egyszerűen, tömören, érthetően elmondjuk, hogyan is teheted valóban egyszerűvé ezt a részét a nyelvtannak.

A rovat számos teszttel is bővül majd, elsőnek pedig következzen a mumusnak tartott egyszerű jelen, amiről itt kiderül, hogy valóban olyan, mint a neve!

Hét tipp az angoltanulás és a Facebook kapcsolatáról.

Hogyan tanuljunk a neten angolt?

Szoktál Facebook-ozni. Ez elég valószínű. Elég valószínű az is, hogy éppen érdekel a nyelvtanulás. Sajnos én is beleesek néha abba a hibába, hogy csak nézem a posztokat, mint a tévét. Pazarlom az időmet. Ez lehet akár heti több óra is.

Most adunk néhány tanácsot, hogy angolozásra hogyan használd a közösségi portált! Jelszó: minőségi időtöltés!

Angol közép B1 - Tudod hogy van angolul a lajhár?

Szókincs fejlesztése videóval

A nyelvtanulás egyik legfontosabb része a szótanulás. Minél több szót ismerünk angolból, annál jobban megy majd a beszéd, az írás is. Ehhez viszont minél több cikket érdemes elolvasni, azoknak a szókincsét pedig megtanulni. Itt erre szótárazás nélkül is módod adódik!

Angol közép B2 - Vakáció vagy nyaralunk maradon!?

Summer Holiday

Azt már mindenki tudja, hogy a vakáció az angol vacation szóból ered. Hogy milyen fajtái vannak, és mit érdemes róluk tudni, az alábbi szöveg elárulja sok hasznos középfokú szó és kifejezés társaságában. A kérdés már csak az, hogyan lett a vacation szóból sokaknak staycation? Kattints a válaszért, és a végén tesztelj!

Angol kezdő A1 - Mennyi az idő?

Mennyi az idő? Fél kettő? Nálam fél egy. Ez hogy lehet?

Na most vagy a nyári időszámítás a hibás, vagy nem tudjuk pontosan elmondani az időt angolul! Ebben a rovatban viszont megtanuljuk az elejétől a végéig. Begyakoroljuk jó alaposan, aztán hajrá! Ne feledjétek! Az idő pénz! Time is money!

Angol közép B1 - Baby sloth

Nem mondom el, hogy miről szól ez a videó a hallgatási gyakorlatban, de egy biztos: nagyon aranyos!

Miért ne elégítenénk ki tanulás közben a cukiságra való igényünket? Two in one! Két legyet egy csapással!

Angol haladó - C1 - Football transfers - Üzleti és hétköznapi angol egy helyen

Dübörög az átigazolási szezon a fociban, és az ezzel foglalkozó média akár napi 20 hírt vagy pletykát is elénk tárhat.

A sporthírek ilyenkor igazi aranybányái a hasznos haladó szókincsnek. Hétköznapi nyelv? Üzleti angol? Itt mindent egyben megtalálsz. Jelenlegi és leendő haladóknak egyaránt. Kattints, olvasd el és tesztelj a lecke végén.

Angol alapszint - A2 - Modális segédige: can

Can használata

Ma megnézzük, hogy mit tudunk, mit nem tudunk angolul. Például mindenki tud angolul aludni, enni, inni. De komolyra fordítva a szót: tanuljuk meg a "can" használatát! Yes, you can!

Első I Előző I 1 I 2 I 3 I 4 I 5 I 6 I 7 I 8 I 9 I 10 I 11 I 12 I 13 I 14 I 15 I 16 I 17 I 18 I 19 I 20 I 21 I 22 I 23 I Következő I Utolsó

 

 Angolingo.hu