Filézés pillanatok alatt?
Today we are going to learn how to fillet a mackarel. Ma megtanuljuk, hogyan filézzünk makrélát.
Buying the whole fish ensures you know it’s fresh. The technique can be used for many other types of fish, as well. Ha egészben vesszük a halat, meggyőződhetünk róla, hogy friss-e. Ez a technika sok másik halnál is használható.
First of all, let's watch this one-minute video. Először is nézzük meg ezt az egyperces videót.
Let's have a look at the instructions! Lássuk az útmutatót!
How to fillet a mackarel? | Hogyan filézzünk makrélát? |
---|---|
you will need at least 1 mackarel | szükséged lesz legalább 1 makrélára |
insert your knife into the vent | tegyük a kést a nyílásba |
and make a shallow cut to the bottom of the head | és ejtsünk egy sekély vágást a fejig |
remove and discard the internal organs | távolítsuk el és dobjuk ki a belső szerveket |
and rinse with cold water | és öblítsük ki hideg vízzel |
place the cutting board on a damp cloth | tegyük a vágódeszkát egy nedves rongyra |
to keep the board from moving while you work | hogy ne mozogjon a deszka mialatt dolgozol |
make a diagonal cut behind the pectoral fin | ejts egy átlós bemetszést a hátuszony mögött |
then turn the knife towards the tail and separate the fillet, | aztán fordítsd a kést a farok felé és vágd le a filét, |
angling the knife slightly downward | a kést enyhén lefelé tartva |
repeat with the other side | ismételd meg a másik oldalon is |
remove the rib bones if any remain | távolítsd el a szálkákat a bordából, ha maradt benne |
if desired, remove the pin bones from the centre of the fillet | ha úgy gondoljuk, távolítsuk el a szálkát a halszelet közepéből |
with two parallel cuts | két párhuzamos vágással |
using your hand to free them from the skin | használd a kezedet, hogy el tudd választani a bőrtől |
discard the leftover bones and the head | dobjuk ki a maradék szálkákat, és a fejet |
Ha elolvastad, teszteld a tudásod! Utána pedig gyakorolj a feladatokkal!
TESZTELNÉK!