Angol kezdő - A1 - Nyelvtan - Szabályos igék múlt ideje

Elkezdődik a múlt!

Ma elkezdjük a múltat! Kezdőknek szól a lecke főleg, de mindenkinek fontos az ismétlés! A szabályos angol igék múlt idejének a képzését vesszük át ma!

Megtanulnám! Tovább a "szabályos igék múlt ideje" leckére!

Angol kezdő - A1 - Nyelvtan - Határozott névelő

THE? Hogy kell kiejteni? Mikor használjuk?

Keressétek a válaszokat ebben a leckében! Pár perc az egész gyakorlással és teszttel együtt!

Megtanulnám! Tovább a "határozott névelős" leckére!

Angol kezdő - A1 - Nyelvtan - Határozatlan névelő

Mi az a határozatlan névelő? Mikor használjuk az angolban?

Keressétek a válaszokat ebben a leckében! Pár perc az egész gyakorlással és teszttel együtt!

Megtanulnám! Tovább a "határozatlan névelős" leckére!

Angol kezdő - A1 - Nyelvtan - Kérdőszavak

Ki? Mi? Hol?

Tanuljuk meg ma a kérdőszavakat! Nagyon fontos, hogy tudjunk kérdezni! Ha ezt a leckét megtanulod, nem lesz gondod vele!

Megtanulnám! Tovább a "kérdőszavas" leckére!

Angol kezdő - A1 - Nyelvtan - Országok és nemzetiségek

A világ nagy!

Tanuljuk meg ma az országokat és a népek neveit angolul! Aztán rögtön készíthetjük is a listát, hogy hova szeretnénk elmenni! Ha angolul tanultok, nagyban növelitek az esélyeteket rá!

Angol kezdő - A1 - Nyelvtan - Birtokos jelzők

Az én házam, az én váram!

Minden leckével több tudást szerzünk meg. Minden tudás érték, minden tudás pénz! Az Angolingo.hu csapata tulajdonképpen pénzt ad ingyen!

Angol alapszint - A2 - Ige + s végződés

Ragozás az angolban?

Az angol könnyű, mert nincs ragozás benne! Kivéve egyet: az egyszerű jelen időben az első szám harmadik személynél az ige 's' végződést kap. Egyszerű, mégis sokszor lemarad, bizonytalanok vagyunk. Ennek mától vége!

Angol kezdő - A1 - zöldségek - szótanulás

Ma megtanulunk pár zöldséget! Bár, egyesek szerint a paradicsom nem is zöldség!

Kezdő szókincsfejlesztő rovatunkban már találkozhattál gyümölcsös leckével. Az angol azt mondja, ha két dolog nagyon hasonlít egymásra, hogy : like two peas in a pod. Mint két borsószem...

Tanuljunk meg több igét angolul! - A2 szókincs

Több, mint két tucat ige, valamint az ING-es alak gyakorlása a mai ajánlatunk!!

Ne feledjétek! Megtanulunk valamit, pihentetjük egy kicsit, később pedig rátanulunk! Így biztos tudásunk lesz hosszabb távon is!

Angol kezdő A1 - Mennyi az idő?

Mennyi az idő? Fél kettő? Nálam fél egy. Ez hogy lehet?

Na most vagy a nyári időszámítás a hibás, vagy nem tudjuk pontosan elmondani az időt angolul! Ebben a rovatban viszont megtanuljuk az elejétől a végéig. Begyakoroljuk jó alaposan, aztán hajrá! Ne feledjétek! Az idő pénz! Time is money!

Angol kezdő - A1 - a hét napjai - szótanulás

Days of the week

Sziasztok! Péntek van, de még nem örülhetünk annyira a holnapi munkanap miatt! Kárpótlásképpen következzen a mai rövid lecke: tanuljuk meg gyorsan a hét napjait! What day is it today? It is Friday!

Angol alapszint - A2 - Rendhagyó többes számú főnevek

Irregular plural forms

Angol alapszint - A2 szint - A második lecke az angol főnevek többes számáról fog szólni, építve a tegnapi leckére. Ma a szabályostól eltérő, azaz rendhagyó többes számú főnevekkel fogunk foglalkozni. Mobilról, tablet-ről is elérhető, így utazás közben is meg tudod tanulni!

Csinos, gyors, fiatal, lassú - nélkülözhetetlen angol melléknevek

Adjectives

Itt is van a második szókincsfejlesztő angol lecke kezdőknek. Pár perc az egész, de nagyon hasznos! (hasznos = useful) A két videóban képekkel és hanganyaggal együtt láthatod az új szavakat, amik ezúttal melléknevek. Gyakorold a kiejtést, aztán a két táblázat segítségével tanuld meg az új szavakat!

To BE, or not to BE - az angol létige

Angol létige - To be

Itt is van a második angol nyelvlecke kezdőknek. Öt percnél garantáltan nem hosszabb ez sem, viszont annál hasznosabb! Most az angol létigéről fogunk megtudni sok hasznos információt. Segítségével már rövid mondatokat tudunk majd képezni. Mellékelt hanganyag és videó is van ebben a leckében, hogy gyakorold a kiejtést is! Vágjunk bele! Tovább a "Az angol létige és tudnivalói" leckére!

Első I Előző I 1 I 2 I Következő I Utolsó